Сьогодні у тому, щоб замовити їжу додому або в офіс, немає нічого дивного. Достатньо лише зателефонувати в службу доставки або зробити замовлення через інтернет. Послуга доставки їжі вдосконалюється з кожним днем, щоб клієнт міг без зусиль отримати готову їжу за вказаною адресою.
Необхідність такої послуги людство помітило ще в глибоку давнину, і з кожним роком цей напрямок розвивався, пропонуючи найзручніші рішення для покупців.

Багато джерел стверджують, що перші служби доставки з’явилися на Заході в середині 50-х років минулого століття. Проте, якщо заглянути глибше, найбільш схожі на сучасні служби доставки виникли в Індії наприкінці XIX століття. Це були рознощики їжі “даббавала”. Їхня їжа розміщувалася у спеціальні металеві судки “дабба”. Система даббавал існує й донині лише з незначними змінами й не має аналогів у світі. Варто зазначити, що система позначень для координації дій рознощиків базується на візуальних символах і кольорі. При цьому ймовірність помилки становить не більше 1 разу на 6–8 мільйонів замовлень.
На Заході послуга доставки їжі набула масового поширення лише на початку XX століття, але активний розвиток цього ринку відбувся у 50-х роках. Популярності сприяло також розвиток засобів зв’язку — телефонів, а згодом і інтернету.
Здебільшого служби доставки почали з’являтися після Другої світової війни, коли планета поступово відновлювалася:
Перші служби доставки їжі в Україні з’явилися в середині 90-х років, після розпаду Радянського Союзу. Але тоді інтернет ще не був у широкому доступі, тому їжу додому замовляли здебільшого телефоном або при особистому відвідуванні ресторану. У 2000-х роках почала розвиватися комбінована кухня — доставка піци, суші, ролів, бургерів з одного ресторану.

Зазвичай замовлення їжі додому або в офіс здійснюється за допомогою телефонного дзвінка або через інтернет. Онлайн-замовлення стало популярним у країнах, де добре розвинена інтернет-мережа. В останні роки Україна не відстає від найпрогресивніших держав. Замовити доставку їжі можна на сайті компанії, у мобільному застосунку, через месенджери або сайти-агрегатори. Способів безліч. Але найпопулярнішим усе ще залишається телефонний дзвінок безпосередньо до ресторану.
Разом із сервісами доставки розвивалася і упаковка для страв. Люди часто скаржилися, що замовлена їжа приїжджала холодною, а упаковка була незручною. Тому потрібно було придумати спосіб, щоб доставити їжу гарячою й зручною для споживання.
У 1960 році в штаті Мічиган було придумано упаковку для страв із картону. Їжа в ній не остигала так швидко, а коробки з гофрованого картону й донині використовують для доставки піци, суші, ролів та іншої їжі.

Найпопулярніші види упаковки для доставки їжі:
Кур’єри користуються спеціальними термосумками, які зберігають їжу гарячою без втрати смаку. У деяких сумках навіть є нагрівальний елемент, що не дозволяє стравам охолонути, навіть якщо кур’єр застряг у заторі.

Послугою доставки їжі додому чи в офіс сьогодні вже нікого не здивуєш. У багатьох країнах ця послуга становить серйозну конкуренцію домашній кухні та традиційному харчуванню в кафе й ресторанах, а подекуди навіть витісняє їх. Замовити їжу телефоном або через інтернет простіше й швидше, ніж готувати самостійно.
Зробити замовлення у службі доставки їжі Вилки-Палки можна будь-яким зручним способом – через мобільний застосунок, на сайті чи через месенджери. У нашого оператора можна уточнити час доставки.
В онлайн-ресторані Вилки-Палки можна замовити найрізноманітніші страви японської, китайської, американської, італійської кухні, а також десерти й напої. Наше меню регулярно оновлюється, поповнюється не лише новими стравами, а й цілими розділами. Служба доставки їжі Вилки-Палки постійно розвивається, щоб наші клієнти залишалися задоволеними й ситими.
